Unci-Omi

Medicine Power is the Energy in the Spirit of the Indian

Unci-Omi in your language

Dutch English French German Spanish

Over mij...

Loes Steins
Mijn naam is Loes Steins en ben een autodidact en werk intuïtief. Ik heb geen enkele intentie of pretentie het beter te weten dan de Native Americans. Het kleine beetje kennis dat ik heb opgedaan sinds 1997 ‘gebruik’ ik intuïtief om de Wielen te maken. Het is zeker niet mijn bedoeling om de het Rode Volk te beledigen of te kwetsen met het maken van mijn werk. Ik heb wel de intentie het Rode Volk, Het Volk, Eer, Waardering en Respect te betuigen, hen Recht te doen toekomen d.m.v. mijn werk. In dankbaarheid voor dat wat ik tot nu toe onderwezen heb gekregen; Mitakye Oyasin.

Medicine Power Wheels
Ik maak Medicine (Medicijn) Power Wheels (Wielen) en werk met stof en andere materialen. Ik hergebruik materialen, soms koop ik nieuw. De Mandala, het Oosters Levenswiel, heeft dezelfde betekenis en komt van de Windrichting het Oosten. Mijn Wielen komen van de Westerse Windrichting en de Levens en Spirituele denkwijze van de Native Americans hebben grote invloed op mijn leven en werk. Ik werk vaak vanuit/met de Windrichtingen.

Kracht
Kracht heeft in dit geval niets te maken met fysieke kracht, het geeft je Kracht om ergens mee te beginnen, een nieuwe (levens) weg in te slaan of juist ergens mee door te gaan en af te maken of iets tegemoet te treden. Het woord Medicijn heeft niets te maken met een voorgeschreven medicatie van een arts. Iets moois geeft je een ‘Goed Medicijn’, een Goed, Blij en Positief gevoel.

Cirkel
Ik werk in het rond, Energie gaat rond. Native American bijeenkomsten worden in een cirkel gehouden waarbij iedereen in de cirkel zit en geheel gelijkwaardig is aan elkaar. Een Zweethut is rond, Moeder Aarde is rond, Vader Zon en Grootmoeder Maan zijn Rond, Sterren en Planeten zijn rond, de Vuurplaats is rond enz.

Raken
Mijn kunst ‘raakt’ je of juist niet... Zelfs als je niet wordt ‘geraakt’, het dus niet mooi vind, kan de titel van het werk je juist wel ‘raken’… Ik ben elke keer weer blij verrast over wat er uit mijn Hart en Spirit komt en onder mijn handen ‘verschijnt’. Dolfijnen en Vlinders zal je vrijwel altijd in mijn werk vinden. De Cadeaus van de Dolfijn zijn voor mij: Ademen, Communicatie, Familie, Vrienden, Levensvreugde, Zorg voor elkaar, Speelsheid, Lucht, lid zijn van een groep, Delen en Genezing. De Cadeaus van de Vlinder voor mij zijn: Transformatie, Schoonheid, Luchtigheid, Vrijheid, Eeuwig Leven, Intuïtie, Talent(en), Kwetsbaar (durven) te zijn, je eigen ‘ding’ doen en Butterfly Spirit is the Keeper of the Children.

Aanvraag/bestelling
Ik werk ook op aanvraag/bestelling, werk intuïtief met de energie van je eigen naam en je lievelingskleuren, welke worden gebruikt voor het maken van een persoonlijk Wiel. Elk Wiel kan een voorbeeld zijn, en ben je echt geïnteresseerd in een Wiel dan ik kan het vrijwel geheel namaken met wat veranderingen, maar elk van mijn kunstwerken is uniek en er bestaat er maar 1 van.

Mitakye Oyasin, (voor al mijn Verwanten) is een Groet en Eerbetoon aan alles wat Leeft.

Vriendelijke groet, Loes Steins